Opposites Attract

Oljemålningen ”Opposites Attract” har varit en kul utmaning att få till. Allt börjar i vanlig ordning med en bildidé, som jag därefter konkretiserar visuellt. Ibland grovskissar jag fram idén tills jag är nöjd med upplägget. Därefter söker jag modeller som kan passa för bilden, vilket kan vara en utmaning i sig att hitta. En av modellerna skulle vara av ett tuffare mörkare drag (Angelica Ericsson) medan motpolen skulle vara ljus och ”oskuldsfull” (Laura Marken), för att stärka olikheter i karaktär. Därefter bestäms tid för fotografering i min ”hemma-studio” där många bilder knäpps för att sedan välja ut det bästa av materielet, som kommer att bearbetas vidare.

Fotosessionen

För Opposites Attract så blev jag tvungen att fota modellerna var för sig, då en av modellerna fick förhinder vid bestämt datum. Tricket här var att få till ansiktsuttryck och blick som tittar i motpartens ögon, samt perspektiv och ljussättning som matchar. Var session för sig hade sett väldigt udda ut om man inte visste vad som väntades av resultat. Köksbordet fick motsvara klippblocken och motparterna fick vara surroundhögtalare på stativ. Den slutgiltiga miljön är till största delen målad digitalt för själva skissen och bitvis har jag använt tidigare fotade miljöer för textur och detalj. Det slutgiltiga måleriet är ”hard core oljemåleri”.

Oljemålning av Garip Jensen - Opposits Attract
Närbild av målningen Opposits Attract, skapad av Garip Jensen.

Fler exempel på oljemålningar

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här  ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.