TFP – Time For Print

Fotot ovan visar detaljer att nyttja vid en fotosession med mig. Utöver klassiska bakgrunder skapar jag också handmålade bakgrunder för att få till en coolare kreativ stil där det så passar. Den tekniska utrustningen är i toppklass.

TFP dvs Time For Print, är en förhållning mellan fotografer, modeller, Makeup-artister och stylister m.fl, där vi ”tar betalt” genom att utbyta tjänster. Med andra ord ett tacksamt sätt för att kunna bygga en portfölj av bra referensmateriel. Exempelvis kan en modell bli fotad av en duktig fotograf, som i sin tur behöver duktiga modeller för sin foto-portfölj.

Om TFP med mig

Eftersom jag redan jobbar professionellt som bildskapare och har en befintlig portfölj, så använder jag mig sällan av TFP. Däremot ser jag det som lämpligt vid de tillfällen jag skapar bilder privat dvs parallellt med min profession. De bilderna, som ofta har hög ambition kräver en snittid på ca 40 timmar. I särskilda fall kan det kräva över 100 timmar. Om du blivit kontaktad av mig så har jag med största sannolikhet redan tänkt ut den bild eller de bilder jag ser dig som potentiell modell för.

Räkna med kvalité

Oftast när jag planerar nya tfp-bilder att skapa, så utgår jag från några få detaljer. Jag vill att det ska bli bra! Helst det bästa hittills, vare sig det är ett enkelt porträtt eller en avancerad teknisk retusch osv. Huruvida en bild är bra eller inte kan man diskutera, men utan att väga in den konstnärliga delen eller hur modellen ser ut, så räknar jag med en teknisk kvalité i det slutgiltiga resultatet. Jag lägger den tid som krävs för bilden kort och gott. Den fotografiska utrustning jag använder håller toppklass och jag har lång professionell erfarenhet av att skapa bilder. Det materiel du får skickat till dig är i första hand webboptimerade bilder, för hemsida eller sociala medier. När det kommer till print, så kommer bilderna kunna printas så stort som önskas, men de filerna skickas endast till tryckeri som jag kontaktar.

Min studio

Det finns i princip två lägen för fotosession, och ena läget vilket jag föredrar är i huset i Söderhamn, där jag bor. Där har jag allt som behövs. Andra läget är att fota där jag jobbar, vilket är i en stor öppen miljö i Västerås. Dit kan jag ta med mig den utrustning jag tror mig kunna klara sessionen på. Det kan förstås finnas övriga alternativ lite beroende på förutsättningarna, men huvudsaken vi får till det som önskas.

Fotosessionen

Beroende på vad och hur vi ska fota, så tar en fotosession lite olika tid i anspråk. Om vi har möjlighet att nyttja en duktig MUA (makeup-artist) så får man räkna in den extratid som krävs i och med det (1,5 h ca). Därefter börjar vi i regel med att testa uppsättningen av blixtar med dess tillbehör för att ställa in allt så som det önskas. När vi värmt upp så har vi ett skarpt läge där vi får ut det bästa av oss och tillfället. Med ombyte så räknar jag med ca 4 timmar.

Fotokonst med Rebecca - Falling into pieces, skapad av Garip Jensen
Modellfoto med Rebecca - cool i svart boa, skapad av Garip Jensen
fotokonst-chapter-four-garip-jensen
Andrea Felldin i exotisk miljö, fotad av Garip Jensen
Andrea Felldin fotad i lera. Digital fotokonst av Garip Jensen
Fotokonst-hotter than hell av Garip Jensen
Booklet till Deathmetal-bandet Amon Amarth
fotokonst-dark-fashion-notebook-garipjensen
Modellfoto av Garip Jensen - Marielle Tattoed Model, i svart spets, beskuren
Porträtt på en skäggig man i i svartvitt av Garip Jensen
Modellfoto av Garip Jensen. Chapter four
Modellfoto-svartvitt-fashion av Garip Jensen

En indirekt beskrivning av mig – läs här

Mer om min konstnärliga passion

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.