Natalie In Blue

För väldigt många år sedan så planerade jag en bildserie med några modeller, där var och en skulle skapas i en specifik dominerade färg. Jag skulle skapa olika miljöer där de skulle ligga i färg och fotas ovanifrån. För att simulera den färg de slutligen skulle ligga i, så köpte jag en uppblåsbar bassäng på 1000 liter. Till denna hämtade jag några hundra kg lera, som jag släpade upp i min etta som jag bodde i då.

Youghurt-liknande lerbad

Min tanke var att modellerna skulle få ligga i ett ”youghurt-liknande lerbad” för att skapa trovärdiga referenser när måleriet skulle ta plats. För att få till rätt konsistens på den simulerade färgen, så trampade jag runt i leran, som jag blandat successivt med vatten. På så vis minskade jag klumpar av lera. Trampade först barfota men pga alla stenar i leran, så blev jag till sist tvungen att ta ett par gamla boots att trampa med. Vet inte om det blev så mycket lättare, men till sist hade jag trampat sönder alla klumpar av lera, inklusiva bootsen, samt rensat bort all sten.

Fotosessionen

När det väl var dags för modellerna att lägga sig i lerbadet, så var det allt annat än bekvämt. Trots att leran varit inomhus tillräckligt länge för att ha värmts upp, så var den iskall att ligga i, så vi försökte värma upp med uppkokat vatten. Det hjälpte föga, så dessa fotosessioner hölls väldigt kort. Att se avslappnad ut i denna situation var förstås inte så lätt, men resultatet nedan med Natalie tycker jag blev bra till sist :).

Natalie In Blue - oljemålning av Garip Jensen.
Natalie In Blue - helfigurern. Oljemålning av Garip Jensen.
Natalie In Blue - inzoomad oljemålning av Garip Jensen.
Detaljer på vänstersidan av "Natalie In Blue" - Oljemålning av Garip Jensen
Oljemålning av Garip Jensen. Natalie in blue. Detaljer_höger sida.

Fler exempel på oljemålningar

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.