tfp studio-detaljer hos Garip Jensen

Foto

Min fotografiska bakgrund

När jag var i väldigt ung ålder så fick jag morfars Systemkamera-kit – vill minnas att det var Nikon (landade dock med Canon och Elinchrom-produkter). Då fanns det inte digitala kameror, så jag lärde mig att fota med analog film. Där och då påbörjade jag min resa inom foto. Mycket har förstås hänt sedan dess, och lika mycket till hoppas jag ska hända.

Den gemensamma nämnaren mellan att måla och att fota är förstås ”bilden”, om vi utgår från hur jag ser på saken. Det handlar i grunden om en passion att skapa bilder med en viss ambition, och att hitta sin stil eller uttryck.

Från den tidpunkt då jag ville avancera i mitt måleri, att skapa min egen konst i ett eget uttryck, så började jag också använda kameran desto mer. Jag fotade ”referens-materiel” till målningarna och fotade modeller, för att till sist visualisera den idé jag hade för en specifik målning. I huvudsak var syftet till för att få bra underlag till mina målningar.

 

Digital fotokonst

Med åren så har fotandet med dess digitala möjligheter eskalerat för mig, så nu för tiden kan den fotografiska delen av mitt skapande stå på egna ben. Syftet med min digitala fotokonst är i huvudsak fortfarande att skapa en bra grund för min målerikonst. Det som inte resulterar i målningar, förblir ett eget verk i form av ett foto. Intresset för denna konstform eller teknik fortsätter jag utveckla parallellt med måleriet. Nu behöver jag bara leva i ca 300 år till för att hinna med allt jag vill.

Besök ”foto och digital konst” via bildlänken ovan. Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.