Galleri

Oljemåleri

Mitt huvudsakliga fokus i mitt kreativa skapande, har med åren blivit oljemåleri på duk. Efter alla olika måleritekniker/medium jag testat genom åren, så är oljemåleriet det medium jag anser vara den mest utmanande och flexibla.

Foto & Digital Konst

I galleriet för Fotokonst visar jag i princip två typer av bilder. Den ena är mer  ”fotokonst”,  med allt vad det kan innebära. Och den andra är mer ”ren och skär fotografering”, dvs foton som jag endast framkallat digitalt med minimal retusch.

Digital fotokonst är ett spår i mitt kreativa skapande, som till största delen består av foton, 100%  av mig. Det resterande som inte är av fotografiskt innehåll är ”övrig digital manipulation” – i regel ”digitalt måleri”. De bilder jag skapar på detta sätt är ett konkret resultat utifrån mina bildidéer.

Förr skapade jag denna typ av fotokonst, endast för att användas som ett referens-stöd i samband med skapandet av oljemålningar. Numer har de utvecklats till att vara en ”fristående fotokonst”, där endast ett litet urval till sist blir en målning i önskat maner – oftast som en oljemålning.

Bonus-gallerier

Norrland

Två resor till Norrland gjordes för att fota natur. Här visar jag några foton av bäckar, vattenfall, detaljer och storslagen natur.

Island

Island är en fotografs oändliga universum av fantastisk natur att fotografera. Jag bestämde mig för att göra ett besök. Ett urval foton från denna äventyrliga resa samlas här. Några av de besökta platserna är Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss, Seljalandsfoss m.m.