Norrland

Efter många år av utlandsresor bestämde jag mig för Sverige, en spännande inrikesresa som denna gång blev till vårt fantastiska Norrland!  Jag hade inte sett så mycket av den norrländska naturen tidigare, så nu var det dags. Kollade först upp vilka huvudplatser jag ville se och fota.

 

Platserna som besöktes

Jag och kärleken sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna till flertalet sevärda platser. Några av dessa var Ristafallet och Tännforsen i Åre, samt Hällingsåfallet och Gaustafallet i Jämtland. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – “är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. En bit längre norrut besökte vi även Trappstegsforsen i Saxnäs. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade från Norrland, och några minnen rikare. 

Följ vår tripp via ordningen i gallerierna nedan 

Njupeskär, Fulufjället, norra Dalarna – nej det är inte Norrland, jag vet, men vi kommer dit 😉 

Tännforsen,  Åre kommun, Jämtland

Hällingsåfallet, norra Jämtland

Ristafallet i  västra Jämtland

Brakkåfallet, vid Stora Blåsjön i Jämtland

Gaustafallet i  Jämtland

Stekenjokk, Klimpfjäll norr om Gaustafallet i  Jämtland

Trappstegsforsen i Saxnäs, Jämtland

Oplacerade foton längs resan från Söderhamn till Jämtland 

Se fler liknande sidor via länkarna nedan

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.