Chapter four

Chapter four är en mix av fantasimålning och realism generellt – en oljemålning på 2,5 meter duk. Höjden gissar jag är omkring 130 cm. Min fascination kring målningar var från början porträttmotiv. Att måla porträtt skulle bli det jag vill utveckla och bli bra på. Tanken som stoppade mig där var att inte låta mig begränsas i det jag vill skapa. För mig är fantasin en faktor som tar kreativiteten till nästa nivå, så jag ville kort och gott inte begränsa mig.

Aldrig begränsas

Tanken från att ”bara måla porträtt”, eller ”bara natur” eller ”bara någonting annat in the box” ledde till att jag flätade ihop vad helst jag ville måla. Porträtt givetvis, men det blev helfigur ofta, för att jag ville också få med naturen, och gärna en skapad fantasi. Så Chapter four är egentligen en mix av det jag ville måla, för denna gång. När det kommer till att inte låta sig begränsas, så sätter jag ändå gränser för sådant jag inte kan stå för i till sist. Än så länge är jag på den lekfulla planhalvan i mitt skapande.

Oljemålning av Garip Jensen - Chapter four.
Oljemålning av Garip Jensen - detaljer av "Chapter four".
Oljemålning av Garip Jensen - detalj av "Chapter four".

Fler av mina oljemålningar

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här  ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.