Mona

Oljemålningen ”Mona” är en av mina medelstora målningar jag skapat (160 cm hög), men också den som gått absolut snabbast att måla. Älskar det här sättet att måla för det blir väldigt uttrycksfullt och färgstarkt i sin tydlighet. Samtidigt väldigt lekfullt i färg och form. Kort och gott ren målarglädje.

Fotosessionen

Underlaget till oljemålningen ”Mona” var tämligen kass – det var på den tiden då jag inte beslutat om att ta klivet vidare om en mer avancerad fotoutrustning samt studio med blixtar. Modellen fick sitta på mitt köksbord och jag riktade spotlights från taket för att skapa någon form av intressant ljus. Jag minns inte om jag hade ett stativ åtminstonne för att motverka rörelseoskärpa i bilderna (pga långa slutartider i det mörka rummet). I vilket fall som helst så tycker jag att målningen håller än idag, även om jag målar om små detaljer efter att jag först tyckt att jag var klar. Flera av de målningar jag skapade omkring tiden för ”Mona” har jag helt givit upp hoppet om, med undantag från några få som fortfarande kämpas med. Det är bättre att skapa nytt som kommer hålla högre nivå, generellt, men de jag envisats extra med kan jag fortfarande se potential i. Det finns mycket att segra i genom att övervinna olika hinder, inte minst lärdom.

Fler oljemålningar att se och läsa detaljer om

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.