Hotter Than Hell

Oljemålningen Hotter Than Hell av Garip Jensen

11 september 2010 träffade jag Maria Hegg för första gången, för att fota henne inför att skapa konst. Fotosessionen skedde i Stockholm hemma hos Tallee Savage som sminkade Maria, men dessa bilder resulterade inte i någon målning. Istället blev det underlag till digital fotokonst som med tiden utvecklats till en mer renodlad fotografisk form.

Hotter than hell som målningen här så lämpligt kom att döpas till fotade jag Maria för hemma hos mig i Västerås 11 november 2011. Mycket har hänt sedan dess men äntligen ca 13 år senare kom turen till att färdigställa originalet på 155 x 105 cm. Det är i regel aldrig en friktionsfri resa om en målning och bara porträttet har jag målat om ca 3 gånger. Detaljer har justerats många gånger och lika så den slutliga finishen. Tanken från början var att skapa en ganska ruff målning utan att hamna i en allt för väldefinierad stil, men resultatet blev en medelväg mot vad jag tänkte först.

Att fotografera originalet Hotter Than Hell

Att fotografera ett original för att skapa kvalitéprint, framförallt i olja kan vara knepigt, särskilt om originalet är stort som i detta fall. Det är också knepigt när man vill ha en så exakt kopia som möjligt där färger och textur ska komma fram mer rättvist. Utan att gå in på tekniska detaljer så är inte kameror så smarta egentligen men efter en rad olika tester så hade jag en bra utgångspunkt att jobba vidare på.

Fine art print

Efter fotografering övergår jag till digital framkallning av bilderna och maximerar resultatet genom att justera detaljer efter hur jag upplever originalet. Det svåra i detta fall har varit alla färgskiftningar i den varma färgskalan. Väldigt lätt blir färgerna platta där faktiska nyanseringar bara upplevs som en och samma färg. Lika lätt är det också att tappa detaljer i textur, det som också bidrar med det livfulla i målningen.

Hotter Than Hell originalet blev en cool målning till sist och den har också en väldigt cool ram att smyckas med – en så passande bränd ram som skyddas med härdad lack i matt finish. En miniatyr av originalet kan du se nedan som en  ”Premium Selection” från min webbshop – blackanddesign.com

Önskar du en kopia så finns dem i 3 olika utföranden i flertalet storlekar av högsta kvalité på fine art papper och canvas, med och utan ram – klicka på länkarna nedan för att komma till respektive sida:

  1.  Hotter Than Hell – fine art
  2. Hotter Than Hell – fine art canvas
  3. Hotter Than Hell – Premium Selection


Länkar till Maria
:
Instagram  ( @heggvegr )
Facebook ( maria.yogini.7 )

Se processen hur Hotter Than Hell kommer till liv

Fler oljemålningar

Sociala Medier

Följ mig på Instagram eller Facebook. Klicka på ikonerna för att komma till sidorna

länk till Garips artistsida på facebook-sida

länk till Garips artistsida på instagram-sida

Leder dig till mitt Instagram-konto som fokuserar på min digitala konst och fotografering

länk till Garips artistsida på instagram-sida

Leder dig till mitt Instagram-konto om mitt måleri, med mest fokus på oljemåleriet

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.