Free Your Angel

Free Your Angel är en metaforisk fantasy-målning som handlar om att inte hämma eller begränsa dina närmaste kära utan klokt syfte.

Den här typen av konstverk skulle jag säga är typisk för vad jag föredrar att skapa, vilket ofta handlar om kontraster i olika former. I det här fallet handlar det delvis om en oskuldsfull ung tjej (ängel) som har fängslats (hämmats), på en mörk, kall och karg plats. Med andra ord inte en plats för en ”ängel”. Från denna  plats kan hon se ut genom en öppning mot paradiset där hon hör hemma. En och samma bild kan berätta många olika historier och jag tycker det är kul att höra betraktarens historia som sällan är lik min egen. Skulle du säga att ”glimten ut mot paradiset” stärker lidandet hos den fängslade ängeln eller att det lindrar?

Free your angel, med mer att vinna

De flesta av oss har varit i en liknande situation där vi på något sätt hämmats som människor och inte sällan har hämningen skett av personer som utnyttjar makt utan klokt syfte. Vad som är ett gott syfte i givna scenarion kan man förstås diskutera, men jag tror att sunt förnuft kan förespråka hur jag tänker. Nu tänker du förstås ”vadå sunt förnuft”? Allt är väl relativt om den saken? Visst, och då tänker jag sunt förnuft som ”mellanmjölk”. Fundera lite på det 🙂

Free your angel är kort och gott en uppmaning till människor som kontrollerar sina nära och kära, att försöka släppa på tyglar som saknar förnuft. Detta för att inte minst låta dem blomma som människor till sin fulla potential. Om inte så handlar det mer om att kontrollera och missbruka makt, utan rimlig mening.

På tal om maktmissbrukare så kanske jag borde skapa en målning med titeln ”Hangman”. Ska fundera en stund på hur den målningen skulle kunna gestaltas, men faktum är att jag redan har den uttänkt. Frågan är mer om den bör målas eller inte.

oljemålningen "Free Your Angel" av Garip Jensen. En fastkedjad ängel i en karg kall miljö där hon kan se ut mot paradiset.

Fler exempel på digital fotokonst

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här  ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.