Rock’N Roll Jesus

Rock N Roll Jesus” med citat-texten ”Those who can make you believe absurdities, can make you commit atrocities”, är en bildidé jag skapade med tanken om gruppen människor vi kan likna ”fårskocken”. Alltså de som slaviskt följer vilka tankar som än skulle gälla för en viss religion.

Bilden visar idén om en återuppstådd ”Rock n roll Jesus”, med allt vad han då skulle kunna representera. En hårdrockare av idag skulle säkerligen lyssna på denne profet head-bangandes, medan en mer konservativ kristen skulle fördöma. Fast om det här nu var den faktiska Jesus, så skulle vi ha en värld av hårdrockande följare som sannolikt skulle fördöma den tro om kristendomen vi pratat om ett tag. Rock N Roll Jesus hade givetvis förvandlat vatten till öl, i denna version av sagan :).

”Visa-mer”

EN religion EN sanning?

Jag är uppvuxen i en blandkultur och har sedan barnsben förundrats över människors ”tankar” eller förhållning till en religion. Människor föds bevisligen in i kultur och religion men obegripligt få verkar reflektera om varför de tycker och tänker som de gör. Nationer, samhällen och starka ledare (föräldrar) är förstås lätta att följa och svåra att slå sig fri från. Minsta motståndets lag för de ”svaga” och maktmissbruk i guds och religionens namn för de ”starka”, om vi tar ut svängen något.

En Fri Människa

Jag gillar tanken om att vara en ”fri människa” med allt vad det kan innebära, även om det förstås är någonting relativt. Gillar också att inte begränsas som människa, där någonting skulle hämma mig i en positiv riktning för mig. Det är väl då klokare att öppna alla dörrar till alla tankar (och religioner om man nu så vill), för att följa allt som är bra i din/min mening. För någonting bra finns det ju i alla religioner och fullständig idioti likaså.

Oavsett sagor, abstrakta idéer eller bara trams, så har religion eller riktlinjer en positiv verkan på de allra flesta människor. Tyvärr saknas allt för ofta förnuft av en rad olika anledningar och det är nog detta som bilden ifråga kan tala för. Voltaire som citatet till bilden är lånad från var nog en väldigt klok person av sin tid.

”Visa-mindre”

Fotokonst av Garip Jensen - "Those-who-can-make-you-believe-absurdities-can-make-you-commit-atrocities"

Fler exempel på digital fotokonst

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.