Gravidfoto med Erica & Leon

Efterlängtade gravidfoton

Det är sannolikt inte så många tillfällen i en människas liv generellt, som tillfällen uppstår för att bli fotograferad  havandes. Nu var tiden ändå kommen för ”Gravidfoto med Erica & Leon”. Jag har känt Erica i väldigt många år, så det var extra kul att få denna ära. Utifrån några inspirerande gravidfoton Erica gillar så  enades vi om några favoriter som jag sedan skulle göra min version av. Givetvis föreslog jag i vanlig ordning egna idéer om gravidfoton – ni kan säkert lista ut vilka idéer som var mina.

Fotosessionen, i naturen och i studion

Stunden för själva fotodagen började runt tid för soluppgång, vid en utvald plats i Ängsös naturreservat i Västerås. Det var en ganska kylig morgon, inte så långt från hösten vill jag minnas. Ibland så kan sådana här stunder bli väldigt stressiga, eftersom det är ont om tid att fånga de potentiellt fantastiska bilderna. När solen väl passerat ”the golden hour”, så börjar ljuset bli allt hårdare, vilket också försämrar förutsättningar för dessa fantastiska bilder.

Ett snabbt dopp i Mälaren med skor och kläder på

Apropå stressiga stunder, så hade jag stoppat ett zoom-objektiv i fickan på min jeansjacka som jag hade på mig, utan att skruva på ett skyddslock. När jag hoppar lite försiktig mellan klipporna för att inte plurra i vattnet, så faller givetvis mitt objektiv ur fickan, ner i vattnet. Jag hoppar självklart efter, även om det ”bara” handlade om 11,000:- i detta fall he he. Jag lyckades fånga objektivet i alla hast, men blev dyngsur. Därefter fortsatte fotosessionen med det jag hade kvar av utrustningen:)

Som en parentes och tips kan nämnas, att jag lyckades få bort fukten tillräckligt bra ur objektivet efter att det fått ligga i en påse med ris i ett antal veckor.

I fotostudion

Steg två av denna dag med Erica var att konkretisera de idéer som var mest lämpade för en studio, där jag kunde kontrollera ljuset mer precis med studio-blixtar och allt vad som kan tänkas av tillbehör. De gravidfoton som visas på denna sida är enbart de som knäpptes i studion jag riggat hemma.

Fler fotosessioner

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.