Free Your Angel

Free Your Angel är en fantasibild jag skapade, om att låta dina nära kära vara den de är med sin fulla pontential att göra och bli vad de vill.

Den här typen av konstverk skulle jag säga är typisk för vad jag föredrar att skapa, och det handlar om kontraster i alla former. I det här fallet handlar det delvis om en vacker ung ängel som har fängslats. Platsen är karg, mörk och kall, med andra ord inte en plats för en ängel. Hon kan se ut genom en öppning mot paradiset där hon tillhör, vilket stärker kontrasten.

Free your angel

De flesta av oss har verkligen varit i en liknande situation där vi på något sätt hämmades. Om ditt syfte har en god mening, finns det ingen anledning att hämmas. Tvärtom så bör du stärkas för att uppnå  det du vill med ditt liv. Givetvis kan man diskutera enskilda fall om vad som är ett bra syfte, men jag tror att de flesta människor med sunt förnuft förstår vad jag menar.

Free your angel är en uppmaning till människor som kontrollerar sina nära och kära, att de ska släppa tyglarna med förnuft, för att låta dem blomma som människor. Om inte så handlar det bara om att kontrollera och missbruka makt, utan rimlig mening.

Digital fotokonst skapad av Garip Jensen - Free your angel.
fotokonst-free-your-angel-tablet-garipjensen
fotokonst-free-your-angel-detalj-tablet-garipjensen

Fler exempel på digital fotokonst

Jag återkopplar gärna till dig vid uppdatering av denna sida. Anmäl dig här  ——–>

Några länkar från menyn:

Målningar

Oljemåleri är den nisch inom målerikonsten som fångat min fullständiga närvaro sedan många år tillbaka. Det mesta är förstås kul men oljemåleriet känns fortfarande obegränsat. Min utvecklade konststil har formats genom disciplin och passion och lär så fortsätta tills mina dagar är räknade – min nästa målning är lika kul att påbörja varje gång! När jag fotat någon av mina målningar så kommer de hamna här

Foto & Digital Konst

Här har jag samlat en mix av fotografier som redigerats väldigt lite, samt de ambitiöst redigerade foton som kanske mer ska ses som ”digital konst”.

Garip

Konst & Passion, Måleri & Fotografering – det summerar mest vad Garip Jensen handlar om. Via denna sida kan ni läsa lite mer om måleri- och fotokonsten, samt när jag skapar en målning på ca 500 kvm. Ni kan också läsa om mina 13 år i karate-landslaget, med videoklipp från  karatetävlingar världen över. En lista med ett urval meriter finns också att skåda.

Bonusgalleri – Island

Island är en naturfotografs oändliga universum av fantastisk natur. Berg och häftiga dalar. vattenfall efter vattenfall i storslagna landskap med otrolig grönska. Jag bestämde mig för att göra en fotoresa. Se urvalet foton från platser som Glymur, Thorsmörk, Gullfoss, Skogafoss och Seljalandsfoss.

Bonusgalleri – Norrland

Jag har varit på väldigt många platser i världen, så långt bort man kan komma från Sverige, just för att uppleva sevärdheter och fånga intryck. Det var dags att upptäcka mer av Sverige, framförallt norrut. Eftersom jag knappt varit norr om Sundsvall, så bestämde jag mig för en fotoresa med ”kärleken”. Vi sicksackade från Söderhamn till Gäddede, via Fulufjället och Njupeskär i norra dalarna. Slutdestinationen Gäddede, nära gränsen mot Norge, blev också nära på en överdos av fantastisk natur! Gömda platser som Brakkåfallet tappade vi hakan över – ”är det här verkligen Sverige”!? Det var så bra att vi åkte dit ännu en gång. Fantastiska vattenfall, bäckar och storslagen natur blev några sevärdheter samlade, och vi några minnen rikare.

Bonusgalleri – ”Fota insekter”

Varje sommar så tar jag tillfällen för att fota insekter. Det här är lite av en sport och om man vill göra det med ett fantastiskt resultat så kräver det en hel del engagemang. I mitt fall så har jag roat mig ganska lättsamt med detta, men helt klart skulle det vara kul att fota ”närmare” än med macro i skala 1:1. På riktigt nära håll har vi många ”monster” omkring oss men också en hel del färgstarka karaktärer.